Paris snubber fuglen i meget konkurrerende konkurranse om elektrisk scooter

- Jul 24, 2020-

scooter sharing.jpg


Paris har valgt sine elektriske scooteroperatører. Byen, som raskt har blitt et fristed for sykling, turgåing og scooter takket være den fremadstormende ledelsen til ordfører Anne Hidalgo, har valgt Lime, Tier og Dott som sine scooterselskaper. Hvert selskap vil få tildelt en toårskontrakt som gjør det mulig å distribuere 5000 elektriske scootere over hele byen, til sammen 15.000 scootere.


Resultatene representerer en enorm gevinst for Lime, det San Francisco-baserte selskapet som teller Uber og Google blant de største investorene. Det' er også et stikkende tap for Lime' s viktigste rival, Bird, scooter-delingspioneren som hadde planer om å gjøre Paris til sitt GG-quot; andre hjem" ved å ansette tusenvis av mennesker til å jobbe i det nye europeiske knutepunktet som skal ligge i byen. En talsperson for Bird svarte ikke med' t umiddelbart på en forespørsel om kommentar.


Elektriske scootere, som er tilgjengelige for utleie via en smarttelefon-app, dukket først opp i gatene i Paris i 2018. Men sildelen av scootere ble snart til en tilflukt, noe som resulterte i omtrent 20 000 scootere som oversvømmet gatene. Hidalgo beskrev scooterne som" anarkisk," mens transportminister Élisabeth Borne fortalte Le Parisien at byen opplever" jungeloven."


I fjor kunngjorde byen en plan for å bringe kaoset under kontroll ved å velge tre offisielle operatører." Vi trenger orden og regler for å sikre trafikksikkerhet og for å roe gatene, fortauet og nabolagene i byen vår," Hidalgo sa i 2019.


paris scooter.jpg


Totalt svarte 16 scooter-delingsselskaper på byens' s forespørsel om forslag. Lime, det eneste USA-baserte selskapet som vant en kontrakt, sa at det var GG-pris, og var begeistret for å være blant vinnerne." Tier, som har hovedkontor i Berlin, er full av å vinne" verdens' s største e-scooter-anbud." Og Dott, med base i Amsterdam, la ut et bilde av teamet sitt som feiret på Twitter.


Hidalgo, som nylig vant gjenvalg nesten utelukkende på en plattform for å fjerne biler fra byer for å fremme sykling og gåing, sa at scooteroperatører ble valgt ut fra tre kriterier: miljøansvar, sikkerhet for brukere og styring av vedlikehold og lading av scootere.


Hun ba også på scooterryttere om å respektere veireglene, mens hun la merke til at det installeres 2500 dedikerte parkeringsplasser for scootere i hele Paris.


Utvalget av Paris' scooteroperatører kan ha en dyp effekt på mikromobilitetsindustrien, både i Europa og USA, spesielt ettersom coronavirus-pandemien driver flere fusjoner og konsolidering. Paul Asel, administrerende partner i NGP Capital og en investor i Lime, sa til Business Insider i juni at Paris' avgjørelse vil sannsynligvis sette scenen for bare to eller tre selskaper som opererer i Europa fremover.


Opprinnelig stoppet COVID-19 scooter-delingsindustrien. Rideship styrtet da scooterselskaper trakk kjøretøyene sine fra bygatene. Bird and Lime, de to største selskapene når det gjelder flåtestørrelse og verdsettelse, gjennomgikk masseoppsigelser de siste månedene, og eliminerte rundt 580 stillinger på heltid. Uber lastet ned sin delte sykkel- og scootervirksomhet Jump on Lime som en del av en investering som ville se Lime' s verdsettelse falle med nesten 80 prosent.


Men industrien er sakte i ferd med å komme seg, takket være en gjenoppblomstring i interesse for sykling og andre alternative transportformer. Når de ser etter sikre måter å komme seg rundt på, bruker byboere scootere til lengre turer. Forrige uke rapporterte Lime at gjennomsnittlig scooterturer har vært 34 prosent lengre i varighet og 18 prosent lenger i distanse siden pandemien startet.

Et par:UK-legalisering av e-scooter: Alt du trenger å vite Neste:Hvordan er hjelmpolitikken nå? Folket i Jiangsu har noe å si til deg