Nypubliseringen nye standarder, et stort antall nasjonale Standard elektriske sykler vil være ukvalifisert

- Mar 30, 2019-

Lignende eksempler av ulovlige handlinger på elektriske sykler er vanlig. For å sikre trygg reise av elektriske sykler, forbedre trafikkstyring og rasjonelt distribuere veien rettigheter, 27 mars, utstedt staten administrasjon av markedet veiledning sertifisering og tilsyn avdeling av generell administrasjon av markedet Veiledning for videre arbeid. Varsel om obligatorisk Produktsertifiseringen for elektriske sykler, denne gangen den vil bli håndhevet fra markedet!


电动车新国标


Staten administrasjon av markedene utstedt "siste forklaring"


Ifølge tidligere innkalling av nasjonal sertifisering og akkreditering administrasjon er de tre nye kravene for elektriske sykler som følger:


1. det totale volumet av all ledig plass inne i bilen kroppen bør ikke overstige 1,5 liter. Eksempel: chartret biler, biler med bøtter, de fleste av ledig plass er høyere enn 1,5 liter, er ukvalifiserte;


2. den totale lengden på salen overstiger ikke 400mm. Eksempel: det er to plasser foran og bak, den totale lengden på salen er mer enn 400mm, som er uegnet;


3. skrur på begge sider av pedalen bør ikke fjernes. Hvis sveiven av foten kan fjernes for hånd eller med et verktøy, er det ubetinget.


I henhold til kravene av denne standarden, vil det være et stort antall nasjonale standard sykler som ikke klarer å passere inspeksjon!


Som chartret biler, med bøtte sykler, to plasser foran og bak, er salen for lang, elektriske sykkelen som kan demonteres med sveiv håndtak vil bli eliminert!


Noen av de utstedte nasjonal standard kjøretøyene vil bli re undersøkt selv om de har gått 3 C sertifisering. For kvalifiserte elektriske sykler, må de også angi registrering management system i henhold til regelverket, registrere kortene i tid og laste den nasjonale omfattende programplattformen for offentlig sikkerhet trafikkstyring. Disse tiltakene kan ikke sies å være strenge!


I tillegg vil innkallingen også styrke salg oppsyn av elektriske sykler. Det er strengt forbudt å selge elektriske sykler som ikke oppfyller de nye standardene og ikke har fått CCC sertifisering. Styrke oppsyn av salg av ladere og litium-ion batterier for elektrisk sykkel forhandlere og strengt undersøke og håndtere ulovlig demontering, modifisering og vedlikehold av ladere og litium-ion batterier.


Utlysningen av denne meldingen indikerer at stokke om elektrisk sykkel markedet blir mer grundig, overlevelse presset av ikke-kompatible små bedrifter vil øke kraftig eller risikoen for eliminering vil bli møtt. Store Nyetablerte foretak kan fortsette å bygge produksjonslinjer, men normal R&D og produksjon av foretak har en stor innvirkning. Denne utbedringen vil også fremme utviklingen av elektrisk sykkel bransjen, merke et nytt utgangspunkt for elektriske sykler i Kina.

Et par:Felles Electric Scooter Rides utgjorde 45,8% av alle Micromobility-turer i 2018 Neste:Hva er reisen med deg? Er balansehjulet inkludert?