Scooter Service Operatør Bird begynner direkte salg av nytt produkt Bird Air

- Oct 07, 2020-

bird scooter.jpg


Bird, den elektriske scooteroppstarten som bidro til å utløse oppsvinget av delt mikromobilitet, er doblet innsatsen for å utvikle sitt personlige eierskap av biler. Sist helg lanserte selskapet en ny sammenleggbar elektrisk scooter, Bird Air, som brukerne kan kjøpe til en engangspris på $ 599. Det er ikke den kraftigste scooteren på markedet, med en toppfart på 25 km/t og en rekkevidde på 25 km. Men Bird Air er priset til US $ 599, som er mye billigere enn selskapets første detaljhandel scooter, Bird One, som selger for US $ 1299.


Dette setter Bird Air på samme nivå som andre mid-priced elektriske scootere som Razor E Prime III eller Segway Ninebot Max.


Bird Air ble designet internt av Bird's "aerospace and automotive engineers"-team, og samarbeidet med det kinesiske scooterselskapet Okai for å produsere Bird Zero scooter. De kjøpte også scooterutstyr fra Segway Ninebot.


Bird endret fra leasing til salg av scootere for første gang i midten av 2019. Da selskapet ble grunnlagt i Santa Monica, California i 2017, besto flåten hovedsakelig av forbrukerscootere produsert av Xiaomi og Segway Ninebot, som avskrev raskt. Bird taper penger hver gang den reiser, men etter å ha samlet inn millioner av dollar i venturekapital, utvidet de vellykket omfanget av driften, og deretter begynte Bird også å tilby månedlige leietjenester til sine scootere.


Bird annonserte at de samlet inn $ 75 millioner i sin Serie D-finansiering i januar i fjor. Selskapet tapte senere et lisensbud for to byer i Paris og Seattle, men vant en i Chicago.


COVID-19 har stoppet den delte sparkesykkelindustrien. Da scooterselskaper trakk sine biler fra byens gater, falt antall leietakere kraftig. Bird and Lime, de to største selskapene når det gjelder flåtestørrelse og verdivurdering, har gjennomført massive permitteringer og kansellert om lag 580 heltidsstillinger. Uber binder sin Jump-sykkel- og scootervirksomhet til Lime som en del av investeringen, noe som har ført til at Limes verdivurdering har falt med nesten 80 %.


Men på grunn av gjenoppblomstringen av interesse for sykler og andre alternative transportformer, er industrien sakte utvinne. Når de ser etter en trygg måte å reise på, bruker byens innbyggere også scootere til lengre turer. Forrige uke rapporterte Lime at i gjennomsnitt siden begynnelsen av epidemien har tiden brukt på scooterreise økt med 34% og avstanden har økt med 18%.

Et par:American Superstar Rihanna Skadet Ansiktet Hennes Mens Riding På En Scooter Med Blåmerker På Øynene Neste:UK-legalisering av e-scooter: Alt du trenger å vite