Felles Electric Scooter Rides utgjorde 45,8% av alle Micromobility-turer i 2018

- Apr 19, 2019-

shared scooters.jpg


I 2018, av de 84 millioner mikromobilitetsturer tatt, var 38,5 millioner av dem på scootere. De andre 45.500.000 turene var på sykler - enten fra stasjonsbaserte sykkelaktier eller tilkoblede delte sykler. Rides på stasjonsbaserte sykler sto for 36,5 millioner turer, en økning på ni prosent fra 2017. Sammenlignet med året før, ble det tatt mer enn dobbelt så mange turer på mikromobilitetstjenester.


"Å administrere de mange nye delte kjøretøytyper på bygater er en utfordring," sa NACTO direktør for strategi Kate Fillin-Yeh i en uttalelse. "Data-byene mottar fra leverandører kan være spottete, kompliserer innsats for å regulere systemer eller gjøre gode retningslinjer. En stor del av utstyret er nytt og i stor grad uprøvd i skala, og markedet endres raskt, med en usikker finansiell utsikt. mikromobilitetssystemer er planlagt hånd i hånd med byer, og vi er glade for å hjelpe byer til å skape og støtte transportalternativer som skifter flere turer til bærekraftige, sikre moduser. "


爱路卡登CS-518电动滑板车


Mens stasjonære sykler så mer bruk enn året før, sier NACTO at elektriske scootere har vært den drivende faktoren for reduksjonen i bruken av dockløse sykler. Dockless sykler "har i stor grad forsvunnet fra byens gatene, med det bemerkelsesverdige unntak av dockløse sykler som fortsatt er i bruk i Seattle," skriver NACTO. Det er blant annet grunnen til at NACTO forventer at det vil fortsette å redusere sykkelrittene i 2019.


Det er gode nyheter for Lyft, som kjøpte Citi Bike og Ford GoBike-leverandøren Motivate i fjor. Det er ikke gode nyheter for Uber, som kjøpte dockless bike-share oppstart JUMP tidlig i fjor.

Et par:Tyskland blir ny slagmark i Europas Scooter Wars Neste:Nypubliseringen nye standarder, et stort antall nasjonale Standard elektriske sykler vil være ukvalifisert