De nye reglene rundt å ri elektriske scootere på Londons veier

- Jul 07, 2020-

Electric scooters.jpg


De fleste Londonere har sannsynligvis opplevd at folk suser forbi dem på elektriske scootere.


Enten det er i parker eller på veier eller fortau, det kan virke en tiltalende hvis bisarr måte å reise på, men har alltid vært ulovlig i Storbritannia.


I mange europeiske byer er det imidlertid ofte utleie av e-scootere som kan leies fra selskaper som Lime, som driver en e-sykkelutleieordning i London, så vel som andre som Tier og Voi. Fuglescootere kan faktisk leies innen Olympic Park i Stratford.


Scootere, som kan nå betydelige hastigheter, kan imidlertid være en metode for å få folk ut av biler og samtidig bidra til å redusere belastningen på offentlig transport som pandemien i coronavirus.


Ettersom fornybar energi fortsetter å spille en større rolle i strømproduksjonen, er scooterne et lite karbonalternativ til biler og frigjør plass på veiene som brukes av ensomme pendlere.


Bekymringer for sikkerheten til enhetene kommer imidlertid etter høyprofilerte hendelser, inkludert TV-programlederen og YouTuber Emily Hartridge, død i juli i fjor etter at scooteren hun syklet krasjet med en lastebil i en rundkjøring i Battersea.


For nesten et år siden ba Transport for London regjeringen om å få fortgang i gjennomgangen til elektriske scootere slik at de kunne godkjennes for bruk på London' s veier.


Electric scooters.jpg


I lys av presset på offentlig transport tok regjeringen et stort skritt for å legalisere scooterne ved å tillate forsøk på utleie i Middlesborough fra lørdag (4. juli).


Regjeringen sier at mer enn fem andre råd også har uttrykt interesse for forsøk, og TfL har tidligere sagt at de er opptatt av å bidra til å forme nasjonal politikk for sikkerhetsstandarder.


En lovendring er gjort, men bare for utleie foreløpig, noe som betyr at de som sykler på e-scootere i London, enten på veier eller på fortau, fortsatt bryter loven.


Politiet har lov til å konfiskere scooteren din hvis du blir fanget i tillegg til å utstede en bot på stedet og legge til opptil seks poeng på førerkortet.


Butikker, inkludert detaljgiganter som Halfords, har imidlertid lov til å selge dem i Storbritannia som de er lovlige å bruke på privat land.


Begrunnelsen for å bare tillate leie på dette tidspunktet er å forhindre at usikre enheter av lav kvalitet oversvømmer markedet. Kravene til å leie scooter betyr også at du minst trenger et foreløpig førerkort eller mopedlisens.


Transportsekretær Grant Shapps sa til Underhuset at regjeringen måtte insistere på en lisens på grunn av en lov fra 1800-tallet som forbød «mekanisk fremdrevne kjøretøyer» på gangveier eller sykkelveier.


Topphastigheten til scooterne vil også være begrenset til 15,5 mph, i tråd med begrensningene som er lagt på elsykler. Hjelmer vil ikke være lovpålagte på dette stadiet.

Et par:Hastigheten på elsykkelen er ikke opp til standard! Denne gangen er det ikke bare brukere Neste:Kalk starter delt scootervirksomhet i flere byer rundt om i verden