Hastigheten på elsykkelen er ikke opp til standard! Denne gangen er det ikke bare brukere

- Jul 28, 2020-

China Electric Vehicle Standard


Det kan sies at 2020 er det vanskeligste året for alle. Antall ansatte krymper, epidemien vil komme og gå, og noen latterliggjør: Det største målet i 2020 er å leve.


For elbilindustrien er det enda dyster. Fra den nye nasjonale standardpolitikken i 2019 til hjelmpolitikken i 2020, ett skritt av gangen. I løpet av denne perioden er selvfølgelig noen små produsenter og noen små verksteder uten produksjonskvalifikasjoner eliminert. Det kan sies at den ikke er brukervennlig, men fra hele bransjens perspektiv har den rettet bransjens orden.


Nå som vi har kommet inn i andre halvdel av 2020, eskalerer konstant arbeidet med å utbedre elektriske kjøretøy. Lokale myndigheter og reguleringsbyråer har implementert New Deal. Fra lisenser, til bemannet, til hjelmer, har markedet for elektrisk kjøretøy siden gått inn i et faset og kontinuerlig marked. I rettsstatene har forskjellige regioner begynt å gjennomføre målrettet tilsyn med store spørsmål som overstandardskjøretøy, falske lisensplater og modifisering.


Ikke bare det, tilsynet i noen regioner er blitt oppgradert igjen. Denne gangen er det hovedsakelig rettet mot å forbedre hastigheten på elektriske kjøretøy. Selvfølgelig er ikke denne forbedringen et innfall. Ikke bare brukere av elektriske kjøretøy som ble funnet denne gangen vil bli straffet, men relaterte forhandlere vil ikke slippe unna.


La oss først gå gjennom den nye nasjonale standardpolitikken for elektriske kjøretøy:


China Electric Vehicle Standard.jpg


Den nye nasjonale standardelektriske sykkelen må ha muligheten til å trå pedal, maksimal konstruksjonshastighet overstiger ikke 25 km / t, vekten på kjøretøyet (inkludert batteri) ikke overstiger 55 kg, motoreffekten overstiger ikke 400 watt, og batterispenningen overstiger ikke 48 volt. Tekniske krav for manipuleringsmotstand, brannmotstand, flammehemming og laderbeskyttelse er også lagt til.


01. Test kjøretøyets hastighet på stedet, du må være forsiktig!


Nå for tiden er utbedringsaksjonen blitt oppgradert igjen. De aktuelle avdelingene har sendt ut et stort antall personell for å sette opp punkter i viktige kryss med tung trafikk for direkte å gjennomføre feltprøver på hastigheten til de nye nasjonale standardkjøretøyene.


Veilederne setter av et område for hastighetsmåling på stedet av nye nasjonale standardkjøretøyer. Så lenge farten overstiger fartsgrensen på 25 km / t, blir de straffet. Én sak er funnet og en sak blir straffet. Hvis du vil løpe, kan du ikke løpe.


02. Følg vinstokkene og få forhandlere rekruttert


Når vi snakker om hastigheten på 25 km / t, er det virkelig uakseptabelt, slik at salget av de nye nasjonale standard-elsyklene på markedet er skjemmende.


På grunn av forbrukerne' med tanke på kjøretøyets hastighet, kombinert med etterspørselen i markedet, er det mange dristige selgere som vil gjenopprette kjøretøyets hastighet, vanligvis flere batterier eller hastighetsregulering for å møte forbrukerne' krav til hastighet og batterilevetid.


Når testing på stedet møter ulovlig modifisering, kan det tenkes at veiledere kan fange oppstrøms forhandlere bare ved å følge vintreet. Det er nettopp på grunn av dette at noen forhandlere har blitt rekruttert og bøtelagt.


03. Det som trengs bak ledelsen er felles innsats


Siden implementeringen av den nye nasjonale standardpolitikken, er det ikke vanskelig å finne at alle regioner jobber hardt, men det er fremdeles mennesker med fluktmentalitet (inkludert forbrukere + forhandlere), ridetjenester, bemannede kjøretøyer og forhandlere for å hjelpe deg med å endre dem. Hastighet, hva er da bruken av kortsiktig styring fra myndighetene?


Derfor, bak ledelsen, er det som trengs, felles innsats fra alle og de praktiske retningslinjene som passer brukerne. Å undervise studenter i samsvar med deres egnethet er en bedre måte å klare seg bedre. Å straffe straffene vil forårsake sosial misnøye og utrydde denne misnøyen. Forskrifter, eller med utgangspunkt i kilden, ganske enkelt å straffe forbrukerne, har kanskje ikke langsiktige effektive resultater.


04.Summary


Den siste tingen å si til forhandlerne er at ikke' t falle i gropen for umiddelbare fordeler, ta hensyn til politikk og operere lovlig for å møte den stadig heftigere utbedringsstormen.


For brukere må vi også forstå de grunnleggende politikktrendene, analysere og bedømme hvilken type bil som kan kjøpes, og hva slags bil som er bestemt ikke å kjøpe, og det å ta en god beslutning er nøkkelen.

Et par:Hvordan er hjelmpolitikken nå? Folket i Jiangsu har noe å si til deg Neste:De nye reglene rundt å ri elektriske scootere på Londons veier